Introduksjon

Ernæring for barn er basert på de samme prinsippene som ernæring for voksne. Alle trenger de samme næringsstoffene som vitaminer, mineraler, karbohydrater, protein og fett. Barn trenger imidlertid forskjellige mengder av spesifikke næringsstoffer i ulike aldre.

Så hva er den beste formelen for å forsterke barnets vekst og utvikling? Sjekk ut disse næringsgrunnlaget for jenter og gutter i ulike aldre, basert på de nyeste Dietary Guidelines for Americans.

Tenk på disse nærings-tette matvarer:

Protein. Velg sjømat, magert kjøtt og fjærfe, egg, bønner, erter, soyaprodukter og usaltede nøtter og frø.

Frukter. Oppmuntre barnet ditt til å spise en rekke ferske, hermetiske, frosne eller tørkede frukter – i stedet for fruktjuice. Hvis barnet ditt drikker juice, sørg for at det er 100 prosent juice uten tilsatt sukker og begrense hans eller hennes porsjoner. Se etter hermetisert frukt som sier at det er lett eller pakket i sin egen juice, noe som betyr at det er lite tilsatt sukker. Husk at en fjerdedel kopp tørket frukt teller som en koppekvivalent frukt. Når konsumert i overskudd, kan tørket frukt bidra til ekstra kalorier.

Grønnsaker. Server en rekke ferske, hermetiske, frosne eller tørkede grønnsaker. Målet er å gi en rekke grønnsaker, inkludert mørkegrønne, røde og oransje, bønner og erter, stivelsesholdige og andre, hver uke. Når du velger hermetisert eller frosset grønnsak, se etter alternativer som er lavere i natrium.

Korn. Velg hele korn, slik som full hvete brød, havregryn, popcorn, quinoa eller brun eller vill ris. Begrens raffinert korn som hvitt brød, pasta og ris.

Meieri. Oppmuntre barnet til å spise og drikke fettfri eller fettfattig meieriprodukter, som melk, yoghurt, ost eller fortified soyedrikke.

Sikt å begrense barnets kalorier fra:

Tilsett sukker. Begrens tilsatt sukker. Naturlig forekommende sukkerarter, som de i frukt og melk, blir ikke tilsatt sukkerarter. Eksempler på tilsatte sukker inkluderer brunt sukker, mais søtningsmiddel, mais sirup, honning og andre.
Mettet og transfett. Begrens mettet fett – fett som hovedsakelig kommer fra animalske kilder til mat, som rødt kjøtt, fjærfe og fulle meieriprodukter. Se etter måter å erstatte mettet fett med grønnsaker og mutteroljer, som gir essensielle fettsyrer og vitamin E. Sunnere fett er også naturlig tilstede i oliven, nøtter, avokado og sjømat. Begrens transfett ved å unngå matvarer som inneholder delvis hydrogenert olje.

Hvis du har spørsmål om ernæring for barn eller spesielle bekymringer om barnets kosthold, snakk med barnets lege eller en registrert diettist.

Ernæring for barn: Retningslinjer for et sunt kosthold
Tagged on: