Hvis du er en forelder, er du kjent med kampen om å gjøre ditt masete barn gulp ned et glass melk lastet med smakforbedrende midler; smug i sunne grønnsaker i retter og press dem for å spise frukt; utpresse dem til å spise en annen servering ris eller en ekstra chapati. Kampen slutter ikke der. Du må sørge for at de har nok vann på en dag for å holde tarmbevegelsene sterke. Med så mye på tallerken (bokstavelig talt!) Er det mulig for mødre å savne mange sunne ingredienser som ideelt sett bør være en del av barnas kosthold. Her dekoder du ditt lillees kostbehov.

Hva går galt?

Hjernen når full utviklingstrinn innen fem år. Fra en alder av fem starter barnets fysiske vekst som riktig blodsirkulasjon og jerntilskudd er nødvendige.
«Foreldre i dag går lett på sine barns kosthold. Det vanlige kostholdet til barn består av bearbeidede matvarer som kjeks, nudler med smørbrød (både raffinert og stekt), godteri og sjokolade. Overflød av raffinerte matvarer og transfett i barns diett skader deres fysiske utvikling på Barn er ikke i stand til å få ordinære vitaminer og viktige ernæringsmessige bestanddeler. Dette er også årsaken til at det oppstår økt gastrointestinale problemer og andre tarmrelaterte problemer. Barn rapporterer lavere antall D3 (for ben), B3 (neuralgi ), B12 (Muskler) og jern.

Kostholdet til barn i vekststadiet skal hovedsakelig omfatte vitaminer og mineraler. Dr. Andersson anbefaler et godt balansert kosthold som består av essensielle næringsmiddelkomponenter som kalsium, proteiner, strykejern og vitaminer, og hjelper kroppen til å oppnå uhindret vekst til barnet oppnår pubertet.

Start med en sunn frokost

Barne i disse dager er alltid på farten, rett fra sportstrening til skolene, og deres dag slutter med undervisningsklasser og trening for fritidsaktiviteter. Denne typen tidsplan kan definitivt tømme noen barn ut av deres energi. Dr. Andersson aksjer den ideelle matkombinasjonen, som må inkludere tre matgrupper rett opp om morgenen.

Young Girl(5-6) biting into cherry tomato

Viktige næringsstoffer for barna dine:

Et barn bør spise fire fulle måltider på en dag. Kostholdet skal i hovedsak bestå av fersk fruktjuice, probiotisk ostemasse og grønnsaker i form av juice og puree. Dette bør suppleres med chapatis og parathas. Det bør legges vekt på daglig bruk av spirer og bønner hvis ernæringsmessig styrke og immuniserende styrke er godkjent og anbefalt av Verdens helseorganisasjon (WHO).

Her er de viktigste næringsstoffene for barna dine:

Korn: Korn er en viktig del av et sunt kosthold, som tilbyr næringsstoffer og energi til et barns normale vekst og utvikling. Du må inkludere et bredt utvalg av hele korn og / eller høyfibersorter av brød, frokostblandinger, ris, pasta, nudler og havre. Du bør utelukke korn som raffinert korn (frokostblandinger) matvarer med høyt tilsatt sukker, fett (spesielt mettet fett) og / eller salt / natrium, som kaker og kjeks. Visste du at brød og frokostblandinger er gode kilder til fiber, karbohydrater og protein og et bredt spekter av vitaminer og mineraler?

Frukt og grønnsaker: De er rike på fargede pigmenter, vann, vitaminer og mineraler, og er også gode kilder til fiber, som gir høye kalorier. Et barn bør forbruke 5 porsjoner frukt og grønnsaker hver dag.
Fett og oljer: De er en viktig del av barnet ditt eller tenåringens diett da de spiller en viktig rolle i utviklingen av barnets hjerne, og hjelper dem med å nå sitt maksimale vekstpotensiale. Fett brukes i kroppen som brennstoff og hjelper kroppen til å absorbere fettløselige vitamin A, D, E og K. Fettmat er ofte forbundet med overvekt, fedme, hjertesykdom og slag, men å spise de riktige fettene kan gi kroppen helse fordeler. Få oljer fra fisk, nøtter, avokado og flytende olje som maisolje, soyabønneolje, olivenolje og rapsolje.

Melk og meieriprodukter: De er en utmerket kilde til vitamin A, D, B1, B2 og B12 og mineraler, spesielt kalsium. Dette er spesielt viktig for barn og ungdom. En god beinbalanse kan oppnås i barndommen og tenårene dersom lån fra beinene blir minimert, og daglig kalsiumbehov oppfylles. Det er viktig å følge dette da det påvirker tenner hos barn. Denne tannlege oslo foreslår at barnet drikker melk eller annen kompensasjon hver dag opp til 12 år.

Kjøtt og bønner: Kjøtt, fjærfe, fisk, bønner, erter, egg, nøtter og frø forsyner mange næringsstoffer og er viktig for å spise sunt. Disse matvarene er rik kilde til proteiner. Proteiner trengs for en rekke funksjoner i kroppen din, derfor er det viktig å inkludere det i kostholdet ditt. Kjøtt er også en god kilde til vitamin B12 og jern. En diett rik på jern vil bidra til å forhindre jernmangelanemi. Dette er vanlig tilstand hos barn og kan resultere i mindre energi og ser blek ut. De vegetariske alternativene til kjøtt er soya, bønner, egg, melk, ost, yoghurt, sopp, nøtter og frø.

Kosthold under sykdom

Sult aldri barnet under sykdom. Gi dem energirike kornpulsdieter med melk og mosede grønnsaker. Gi små mengder med jevne mellomrom. Gi rikelig med væske under sykdom. Bruk oral rehydrering løsning for å forhindre dehydrering i diaré episoder.
Eksempel måltid plan

Vaking: Et glass varm, lavmettig melk
Frokost: Grønnsaker egg omelett med løk, tomat, spinat, helkorns brødskiver, ett eple
Midt om morgenen: Fruktsalat med jordbær smaksatt fett yoghurt
Lunsj: Lean kylling-capsicum-løk – Succhini stir fry – Fullkornsrull, Mango Lassi
Kveld: Spinat- sjampinjongkutte, en håndfull mandler, fersk blandet fruktjuice (Apple Guava, lime

Diet plan: Her er hva barnet ditt bør spise
Tagged on: