Livet med god ernæring og helse bør starte når et barn er født. Å være oppmerksom på et barns ernæringsmessige behov fra fødselen gjennom 18 år er viktig siden tidlig ernæring setter scenen for en persons matvaner når de er eldre. Fordi barn vokser raskt, kan det være spesielt viktig for dem å følge gode næringsvaner.

Tidlige ernæringsmessige behov

Pediatrisk diettist Et barn vil vanligvis tredoble sin kroppsvekt i sitt første år av livet. Uten mat og ernæring de trenger, kan deres vekst og utvikling bli hemmet. Uten riktig mengde karbohydrater i dietten, kan musklene, hjernen, sentralnervesystemet og leveren lide. Hvis et barn ikke får nok protein i kostholdet, kan det føre til svikt i å vokse så vel som en reduksjon i muskelmasse. Fett er også viktig i et barns kosthold, ikke fordi kroppen ikke kan fungere ordentlig uten riktig mengde essensielle fettsyrer, men også fordi et barn trenger fett som energikilde.

Det er også viktig å utvikle gode spisevaner tidlig i livet for å unngå problemer med fedme. Noen barn har også spesielle kostbehov selv når de er babyer, på grunn av stoffskifteproblemer eller matallergier. Ved å identifisere og behandle disse problemene tidlig gjennom riktig ernæring, kan sjansene for mer alvorlige problemer som utvikles senere i livet, bli redusert.

Riktig ernæring som barn vokser

Selv om mange mennesker tenker på pediatrisk ernæring som fokusert på babyer, fokuserer den også på barns ernæringsmessige behov fra den tid de er født gjennom 18 år. Når et barn vokser, vil de gå gjennom mange diettoverganger når de prøver nye matvarer . Barn kan også gå gjennom faser der de blir «kresne spisere», som kan være utfordrende for foreldrene. Selv om den beste praksisen i mange tilfeller tillater et barns appetitt å diktere deres matinntak, må det også være en kontinuerlig årvåkenhet mot fedme.

Det er spesielle kostholdsutfordringer når et barn går i ungdomsår, særlig siden tenårene ofte utvikler en følelse av kroppsbilde i dette stadiet. Hvis en tenåring begynner å begrense matinntaket for mye for å prøve å gå ned i vekt eller være tynn, kan de bli mangelfull i næringsstoffer eller til og med utvikle en farlig spiseforstyrrelse som anoreksi.

Pediatriske diettister er trent til å jobbe med barn fra fødselen gjennom 18 år for å sikre at de får ernæringen de trenger for å kunne vokse og utvikle seg riktig. De er i utgangspunktet kliniske dietister som spesialiserer seg på barns behov. Pediatriske diettister jobber ofte tett med leger, skolehelsevesen, klinikker, sykehus og myndigheter. Leger refererer ofte barn til en diettpediatør som en del av en behandlingsplan for barn med spiseforstyrrelser, matallergi eller en tilstand hvor et barns diettfaktorer inn i ligningen.

En pediatrisk diettist kan vurdere et barns behov og utvikle et ernæringsprogram som passer til deres eksakte krav, med tanke på helsemessige forhold eller spesielle forhold som kan eksistere. De jobber ofte med barn og tenåringer som har matallergi problemer for å finne kostholdsprogrammer som passer innenfor sine begrensninger samtidig som de gir tilstrekkelig ernæring. De kan hjelpe barn å håndtere spiseforstyrrelser, som regel arbeider sammen med en lege eller rådgiver. De hjelper også barn og tenåringer som har problemer med fedme, og hjelper dem til å gå ned i vekt trygt mens de forsikrer at deres diett inneholder alle næringsstoffene deres voksende kropper krever.

Når det gjelder barn under 18 år, er det å foretrekke å jobbe med en barnedieter i løpet av arbeidet med en generell ernæringsfysiolog, selv om de kan ha tilsvarende nivåer av kostholdsopplevelse, fordi en barnedyr kan bedre forstå barns behov.