Tenk «organisk» er en haug med BS? Tenk igjen, for barna dine skyld.

Jeg snakker med unge foreldre hele tiden om matvalg. Som medstifter av et nytt økologisk matfirma, elsker jeg å besøke de mange natur- og gourmetmatbutikker i mitt område.

Jeg utfører også mange produktdemonstrasjoner i disse butikkene, hvor kundene kan prøve vårt første produkt, en økologisk ekstra jomfruolivenolje. Jeg møter mange mennesker som bryr seg dypt om å velge organisk. Men de fleste folk – selv de som handler i helsekostbutikker – forstår ikke fullt ut virkningen av ikke-økologisk mat på kroppene våre og miljøet.

For de fleste av oss har vi ikke tid til å lære hva mat er bra for oss, hvilke matvarer er ikke så gode, og hvilke begreper som organisk, glutenfri, rå eller biodynamisk betyr egentlig for kroppen deres. Spesielt unge foreldre, som allerede har så mye «på platene sine.»

Imidlertid er disse foreldrene de som mest trenger å vite om disse problemene. Barna vokser fortsatt, fortsatt så lite, og trenger den beste starten deres diett kan gi dem i livet. For alle foreldrene der ute, leser dette, er dette min gave til deg. Jeg har gjort undersøkelsen, kondensert den ned til de fem korte punktene nedenfor, og er her for å fortelle deg hva «organisk» egentlig betyr for kroppen din, og barnet ditt, miljøet og fremtidige generasjoner.

1. Hold kjemikaliene ut.

Det folk flest ikke vet om maten deres barn spiser er at kjemikalier sprøytet på «konvensjonell» mat, kommer inn i kroppen. 95% av amerikanerne har pesticider i sitt blod til enhver tid. Disse nivåene er dobbelt så høye hos barn enn de er hos voksne. Selv om du vasker eller skreller frisk frukt og grønnsaker før barna dine spiser dem, går kjemikalier fortsatt inn. I tillegg, hvis de spiser behandlet mat, har du ikke engang muligheten til å vaske ingrediensene før de er bakt inn

Det er gode nyheter skjønt! Å endre et barns kosthold til økologisk mat kan helt eller nesten eliminere disse kjemikaliene fra kroppen. Selv fem dager på et helt organisk diett kan redusere disse kjemikaliene til uoppdagelige nivåer. Hvis du går 100% økologisk lyder som for stort et skritt, ikke vær redd – noe hjelper litt.

2. En renere kropp betyr en sunnere kropp.

Det spiller ingen rolle om vi holder disse kjemikaliene ut av kroppen vår? Det er vanskelig å vite sikkert.

Skeptikere sier at det ikke er mye bevis på at plantevernmidler skader kroppene våre når vi inntar de lave mengdene som finnes i maten vår. Er de rett?

Ja og nei. Vi har ikke mye bevis på eksponering av lavt nivå av plantevernmidler forårsaker skade. Skader fra denne typen eksponering vil ikke vanligvis dukke opp umiddelbart, og når det kommer lang tid på skade, er det ofte vanskelig å finne ut hva som forårsaket det.

Men det er klart at eksponering av eksponering på høyere nivåer gjør skade. Vi har funnet en sterk sammenheng mellom eksponering av eksponering for eksponering hos gravide kvinner og lavere IQ i deres barn; eksponering av plantevernmidler hos barn selv og større risiko for ADHD; og eksponering av plantevernmidler og både kreft og Parkinsons sykdom hos mennesker i alle aldre.

Vi vet ennå ikke om disse effektene, eller andre, kan skyldes lavere eksponeringsnivåer, men disse studiene gir store, røde flagg. I mellomtiden, ved å spise mat belagt med plantevernmidler, gjennomfører vi alle slags langsiktige eksperimenter på våre egne kropper, og vi får svarene til slutt. Vil du ha dette eksperimentet utført på kroppen din? Ditt barns kropp?

3. Hjelp andre.

Mens vi er i det, la oss ikke glemme at eksponeringsstudiene på høyt nivå ble utført på virkelige mennesker. Farmarbeidere, for eksempel, blir syke av plantevernmidler, og det gjør barna også. Disse gårdarbeidere trenger ikke å sprøyte plantevernmidler, og barna deres trenger ikke å vokse opp i nærheten av sprøytesteder. Vi kan vokse mat (organisk) uten dem. Hvis du velger organisk, vil du ikke forandre hele verden med en gang, men det er en mindre frukt eller grønnsak som noen sprays med kjemikalier. Disse arbeiderne, og deres barn, vil være takknemlige.

4. Hjelp til å mate fremtidige generasjoner.

Kroppene våre er ikke de eneste som påvirkes av hvordan vi velger å spise. En tommers toppmasse tar 500 år å danne seg naturlig. Og vi kan ikke vokse mat – og dermed kan ikke spise – uten overflod. Men med moderne oppdrett (det vil si ikke-økologisk landbruk), fjerner vi en tomme av våre resterende jordsmonn hvert 28. år. I mange deler av landet ligger vi ned til en liten del av jordbunnen som eksisterte før vi begynte å dyrke landet. Noen forskere anslår at med mindre vi endrer våre veier, kan vi gå tom for jordjord så snart som 60 år fra nå.

Vi vil ikke ha det! Økologisk landbruk erstatter faktisk jordgrunnen raskere enn det kan ødelegge det, og dermed reversere denne prosessen. Dette kan ikke være avgjørende for din generasjon, eller kanskje til og med barnas generasjon, men å velge organisk og bevare vår overflod, kan gjøre ting mye bedre for barnebarna dine, og barna deres.

5. Kutte vårt karbonavtrykk.

Økologisk landbruk krever betydelig mindre fossilt brensel enn industriell oppdrett.

Tjue prosent av amerikanske klimagassutslipp kommer fra vårt matssystem. Nesten halvparten av dette kommer fra bruken av fossilt brenselgjødsel. Disse kjemikaliene krever enorme mengder fossilt brenselergi til å lage og faktisk består av fossile brensel selv. Fordi økologisk landbruk ikke bruker fossilt brenselgjødsel, holder det en enorm mengde klimagasser fra å komme inn i miljøet vårt. Det betyr en umiddelbar 40% reduksjon av klimagass fra hele vårt matssystem, og en nedgang på nesten 10% i alle amerikanske klimagassutslipp, bare ved å gå organisk.

Overbevist? Hold øye med økologiske matvarer neste gang du er ute og handle. I stedet for bare å se et slett utseende stykke frukt, kan du se sunnere barn og et renere miljø. Dine barn, og deres egne barn, vil takke deg.

5 grunner til å mate barna dine organisk
Tagged on: