Enhver far vet at fôring barn kan være en stor hodepine. Uansett om du klemmer deg i kveldsmat før fotballpraksis, pakker lunsjer før soloppgang, eller bare samler en kresen eater for å sette noe i munnen, er det ofte mye lettere å gi barna raske, praktiske (og, ja, usunnede) mat enn næringsrik måltider. Det hjelper ikke at kyllingfingre, Fruit Roll-Ups og rotølle er de ting ungdommene vanligvis elsker. Du vil aldri helt eske barnas dietter, og du vil heller ikke frata dem til sporadisk godbit. Men det er litt mat og drikke du burde ikke gi barn mer enn en gang i en god stund – og en håndfull som burde være helt utenfor bordet. Noen av disse kan overraske deg.

1) Appelsinjuice

«Alle disse juice boksene og pouches foreldrene er alltid å gi barna er egentlig bare sukker,» sier Wesley Delbridge, RD, en talsmann for mat og næringsinnhold som spesialiserer seg på barns ernæring. «De drikker det, får sukker rush, og deretter krasjer.»

Han sier at alle typer fruktjuice er problematiske, men han er spesielt opptatt av eplejuice, fordi det er det han ser at unge barn drikker mest. Foreldre synes det er sunnere enn oransje, drue eller kirsebærjuice, men de har feil. Selv 100 prosent eplejuice kan sette barn med 160 kalorier en kopp – og det er nesten helt fruktose, sier Delbridge. Plus, de går glipp av fiberen de vil få fra å spise epler, så vel som alle næringsstoffer pakket inn i peeling. Ikke kjøp sprøytenarkomanen om at juice blir forsterket med vitamin C og mineraler heller, legger han til, fordi barn vanligvis ikke mangler i disse næringsstoffene.

2) Honung

Inntil barnet ditt er 2 år, aldri gi henne kjære, sier Delbridge. Honning kan inneholde en giftig bakterie som forårsaker botulisme, en potensielt dødelig sykdom. «Denne bakterien vil ikke skade de fleste voksne, men unges immunsystemer er ikke bygget opp nok til å bekjempe det,» forklarer han. Denne bakterien kan være til stede i enhver type honning-rå, høyt behandlet, det spiller ingen rolle – så unngå det helt.

3) Soda

Dette bør være en no-brainer, siden hundrevis av studier knytter brus og andre sukker-søte drikker til fedme, type 2 diabetes og aggressiv oppførsel hos barn. Og likevel, viser forskning at et stort flertall av amerikanske barn fremdeles har chugging disse drinkene. En 20-unse flaske brus kan ha over 60 gram sukker, noe fire ganger hva barna skal få på en hel dag. Syrupy fontenen drikker kan inneholde enda mer. «Barn har bare ikke mye plass i kostholdet deres for drikkevarer som leverer massevis av tomme kalorier og ingen næringsstoffer,» sier Joan Salge Blake, RD, professor i helsefag ved Boston University.

4) Ost

Ved siden av å være svært bearbeidet og blottet for næringsstoffer, er boksmakaroni og ost lastet med natrium og konserveringsmidler, noe som kan forutse at barna utvikler ganer til å kreve mer salte, kunstige matvarer, sier Delbridge. Pluss, gitt den lange listen over ikke-næringsmiddelingredienser, vet du ikke hva du mater dem.

Det andre problemet med boxed mac ‘n’ OST er når du kaster en pakke i handlekurven din og koker innholdet opp i minutter, barna får ikke en følelse av hvor maten kommer fra. Siden nudler og ostesaus er enkel å lage fra grunnen, ta dem til å kjøpe fullkornspasta, frisk ost og andre ingredienser, og få dem til å hjelpe deg med å lage mat. «Når de ser at maten ikke bare vises magisk fra en boks, blir de mer investert i det de spiser,» sier Delbridge.

5) Frukt Snacks

Gummy frukt snacks, frukt ruller og gelé er ingenting annet enn sukker. Se dem som godteri i stedet for en lunsjtid, sier Delbridge. Mange frukt snacks sier nå «laget med ekte frukt» eller «laget med ekte fruktjuice», men disse påstandene kokes fortsatt ned til mye tilsatt sukker. Hvis du leter etter en enkel matbit med noen faktisk ernæring, må du gå med tørket ekte frukt i stedet.

6) Hermetisert tunfisk

Fisk kan være en utmerket kilde til magert protein, sunne fettstoffer, vitaminer og mineraler, så det er flott å få barna hekta på det tidlig. Men de samme fiskene du liker sparsomt på grunn av deres høye kvikksølvinnhold-sverdfisk, kongmakrell, tilefish, hermetisk tunfisk – du bør ikke dele med barna dine. «Fisk som er høy i kvikksølv, kan påvirke ungdommens nervesystem, sier Salge Blake.

7) Granolabar

«Jeg ser så mange pappa som gir barna sine granola barer og tenker at de er en sunn matbit, sier Delbridge. «Men de fleste barer tilbyr svært lite protein og fiber, og de treffer barn med så mye sukker på en gang at det er det samme som å mate dem godteri.»

Du trenger ikke å skrive ut granola barer helt. Bare les ingredienslister for å forsikre deg om at de inneholder ekte nøtter, frukt, hele korn og ingen høy fruktose mais sirup eller andre tilsatte sukkerarter. «Generelt sett er færre ingredienser listet bedre,» sier Delbridge. Du kan også piske opp en gruppe granola barer hjemme. Han anbefaler å bruke granola, tørket frukt, mandler, valnøtter, litt honning (hvis barnet ditt er over 2), og et dråpe brunt sukker og kanel.

8) Sportsdrinker

Det er ingen god grunn til å gi barnet ditt Gatorade, sier Delbridge. Den eneste gangen noen kan trenge en sukkerholdig sportsdrink er hvis de nettopp har slått ut en intens timelang treningsøkt og vil ha noen raske kalorier og elektrolytter for å hjelpe seg med å gjenopprette. Odds er dette vil ikke være ditt barn. Selv om han nettopp har vært underlagt sin fotballkamp, ​​bør vann gjøre trikset, sier Delbridge. Hvis det svelger varmt eller hvis han har spilt på lang strøk uten pause, er skivede appelsiner og andre frukter mye bedre å erstatte tapte vitaminer og mineraler enn en sportsdrink.

9) Flash-Fried Frozen Finger Foods

Frosne kyllingnugg, fiskestenger og mozzarella-pinner er vanligvis himmelhøye i natrium, mettet fett og konserveringsmidler og inneholder kylling, fisk eller ost av dårlig kvalitet. Selv om mange merker nå bruker alt brystkjøtt eller «hele muskler», sier Delbridge at de ofte er flash-stekt for å gjøre batterpinnen, noe som holder fett- og kaloriinnholdet for høyt for barn. Hvis du stole på frossen fingermat fra tid til annen, er det greit, legger han til, men sørg for å kjøpe merker som bruker helkornsbrød og ikke har vært stekt. Du kan fortelle det ved å se på mettet fettinnhold.

10) Dipping Sauces

Med mindre du bruker en dipping saus for å overbevise barna om å spise mer veggies, ikke introdusere dem til krydder-inkludert ketchup. «Med mat som kyllingfingre og hamburgere som smaker godt allerede, er det ikke nødvendig å få dem til å ha ekstra sauser, sier Delbridge. «Smaksprøver kan legge til hundrevis av kalorier og ekstra fett til et måltid.» Hvis de allerede er i bbq saus eller ketchup, må du begynne å måle 1 til 2 unse porsjoner i en liten tallerken i stedet for å gi dem hele flasken. Hvis de liker ranch dressing, prøv å bytte i gresk yoghurt blandet med krydder.

11) Råmelk

Selv om du tror råmelk er sunnere enn pasteurisert fordi fordøyelsesenzymer og andre næringsstoffer forblir intakte, vet at det er veldig risikabelt for barn å drikke. «Melk som ikke er pasteurisert, er mer sannsynlig å forårsake matbåret sykdom,» sier Salge Blake. «Siden barnas immunforsvar ikke er så utviklet som voksne», er de mer utsatt. »

11 livsmedel du borde aldrig mata dina barn
Tagged on: